BACK TO ALL NEWS

Κρυολόγημα και βήχας 2 + 1 τρόποι για να νιώσετε καλύτερα

Published on September 17, 2020

Γνωρίζατε οτι κατά μέσο όρο ένας ενήλικας παθαίνει δύο μέχρι τέσσερα κρυολογήματα το χρόνο;

Ένα κοινό κρυολόγημα το συναντάμε συχνότερα στις αρχές φθινοπώρου και άνοιξης και συγκεκριμένα τους μήνες Σεπτέμβριο και Μάϊο. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν ακόμη περισσότερο την έξαρση του κρυολογήματος καθώς είναι μεταδοτικό και μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί μέσω του αέρα ή της αφής. Στους ενήλικες το κρυολόγημα το συναντάμε κατά μέσο όρο δύο με τέσσερις φορές το χρόνο ενώ στα παιδιά από τρεις μέχρι οκτώ φορές το χρόνο.

Πώς αρχίζει όμως το κρυολόγημα;

Η ήπια λοίμωξη της μύτης και του φάρυγγα που ονομάζουμε κρυολόγημα, μπορεί να προκληθεί από περισσότερους από 200 ιούς με πιο κοινό τον ρινοϊό ο οποίος ευθύνεται για το 10 – 40% των κρυολογημάτων. Άλλοι ιοί κοινού κρυολογήματος είναι ο κοροναϊός και ο αναπνευστικός συγκυτιακός (ΑΣΙ). Η διάρκεια του κρυολογήματος είναι συνήθως μια εβδομάδα ενώ τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται 1-3 μέρες μετά από την στιγμή μετάδοσής του.

 

Τρόποι αποφυγής κρυολογήματος

Για να αποφύγετε ένα κρυολόγημα θα πρέπει να πλένετε συχνά τα χέρια σας, να αποφεύγετε την στενή επαφή με άτομα που έχουν κρυολόγημα, να μην αγγίζετε τη μύτη και τα μάτια και να διατηρείτε υγρασία στο περιβάλλον προκειμένου να αποφύγετε την ξηρασία των ιγμορείων σας.

Ανακούφιση από τα συμπτώματα

Σε περίπτωση που  αντιμετωπίζετε ένα ή περισσότερα από τα πιο πάνω συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από φυτικά σκευάσματα της Tilman που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

 

Ένα σιρόπι κατασκευασμένο από φύλλα πεντάνευρου και γλυκόριζα. Είναι κατάλληλο για όλους καθώς τα φύλλα του πεντάνευρου χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για φυσική ανακούφιση της αναπνοής ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνουν την αναπνευστική οδό. Η γλυκόριζα από την άλλη εκτός από τις καταπραϋντικές της ιδιότητες διεγείρει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού για πρόληψη κατά του κρυολογήματος σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο που περιέχει. Χάρη στον φυσικό του συνδυασμό, το Plantil είναι ιδανικό και για εγκύους και διαβητικούς (Δεν περιέχει ζάχαρη).

Άτομα τα οποία πάσχουν από υπέρταση θα πρέπει να αποφύγουν την υπερβολική κατανάλωση, ενώ δεν συνιστάται η χρήση του για περίοδο άνω των 6 εβδομάδων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό.

Σημειώσεις:

 • Διατίθεται μόνο υπό μορφή σιροπιού σε μπουκάλι των 150ml.
 • Ιδανικό για εγκύους και μητέρες που θηλάζουν
 • Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 χρονών και άνω.
 • Υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση
 • Αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης από άτομα με υπέρταση

 

Χάρη στα αιθέρια έλαια του αρωματικού αυτού θάμνου, το θυμάρι είναι ιδιαίτερα γνωστό για την αντισηπτική του δράση αλλά και την χρήση του ως ρόφημα για την θεραπεία του βήχα. Το σιρόπι της Tilman, Thymoseptine, περιέχει εκχύλισμα από θυμάρι καθιστώντας το έτσι ιδανικό για τονπονόλαιμο, τη βραχνάδα, τη βρογχίτιδα, τη φαρυγγίτιδα και τη λαρυγγίτιδα. Ένα σκεύασμα με ευχάριστη γεύση το οποίο ενεργά γρήγορα χωρίς να περιέχει οποιαδήποτε συντηρητικά ή parabens.  Η φυσική του σύνθεση το καθιστά ιδανικό για ενήλικες και παιδιά ενώ δεν ενδείκνυται για διαβητικά άτομα.

Σημειώσεις:

 • Διατίθεται μόνο υπό μορφή σιροπιού σε μπουκάλι των 150 ή 250 ml
 • Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 2 χρονών και άνω.
 • Υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση
 • Δεν ενδείκνυται για διαβητικά άτομα

 

Μαζί με το Thymoseptine, προτείνουμε να συνδυάσετε το Thymospray. Πρόκειται για ένα spray που χρησιμοποιείται από το στόμα προκειμένου να ανακουφίσει και να μαλακώσει τον λαιμό. Ένα σκεύασμα που είναι ιδανικό για όλες τις ηλικίες ακόμη και διαβητικούς καθώς δεν περιέχει ζάχαρη. Προσφέρει άμεση ανακούφιση αφού εφαρμόζεται ακριβώς στο σημείο του προβλήματος. Είναι ιδανικό και για ομοιοπαθητική ενώ δεν ενδείκνυται τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης.

Σημειώσεις:

 • Διατίθεται μόνο υπό μορφή σπρέι σε μπουκάλι των 25 ml
 • Ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 χρονών και άνω
 • Υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση
 • Ιδανικό για γυναίκες που θηλάζουν
 • Κατάλληλο από τον τέταρτο μήνα κύησης

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα πιο πάνω σκευάσματα για περισσότερο από το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης τους. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό.